Mikael Jungner på sjukhus – "Tredje gången mitt liv räddades på Mejlans"

Mikael Jungner i oktober i fjol. Bild: SPT-arkiv

SDP:s före detta partisekreterare, Kreab-partnern Mikael Jungner skriver på Facebook om hur han ignorerade en urinvägsinfektion och hamnade på sjukhus.

Mikael Jungner skriver att han fick en bakterieinfektion som spred sig och hotade leda till blodförgiftning. På Mejlans sjukhus fick han antibiotika intravenöst.

– Det var det tredje gången som mitt liv räddades just i Mejlans, skriver Jungner som tidigare haft cancer och fått en hjärtinfarkt.

Enligt Jungner har digitaliseringen tagit ett ordentligt skutt framåt sedan det senaste sjukhusbesöket, något han noterade medan han rullades längs korridorerna.

I sitt Facebook-inlägg vill han också förmedla en konstig upplevelse, eller snarare en serie upplevelser.

– Jag var trött, febrig och lite virrig. Bakom skärmarna fanns andra människor, och de fick tråkiga besked. Jag hörde fragment av det mellan mina drömmar. Surrealistiskt. Läkaren berättade att du har det och det, och kanske så länge kvar att leva. Efter det tackade patienterna för klara besked och ringde till sina närstående, samtal i stil med "hej, hur är läget, ja, lyssna, jag kommer att dö, ja, men vi återkommer, hejdå".

Jungner skriver att han frågade sjukskötaren om det är vanligt att det dör många människor på sjukhuset. Svaret var nej, men att många som kommer dit är i dåligt skick.

– Under de timmar jag var omtöcknad kände jag vilken vardaglig sak döden i själva verket är. Först är du fylld av kraft, idéer och glädje. Sedan kommer dagen då du inte är det längre. Först är du vacker, sexig och attraktiv. Tills du inte längre är det. Först lever du. Sedan dör du. Det är allt. Enkelt.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning