Mikael Jungner bröt foten i direktsändning

Mikael Jungner tillsammans med sin danspartner Saana Akiola. Bild: Numi Nummelin/Pressbild

Mikael Jungner hoppar av Tanssii tähtien kanssa inför söndagens tv-direktsändning.

SDP:s före detta partisekreterare, Kreab-partnern Mikael Jungner lämnar danstävlingsprogrammet Tanssii tähtien kanssa efter bara en direktsändning eftersom han brutit foten, rapporterar MTV.fi. Skadan skedde när Jungner dansade under den första direktsändningen förra söndagen och han har fått skadan bekräftad av läkare. Nu tvingas han ta det lugnt för att foten ska läkas.

MTV har inte meddelat hur detta påverkar söndagens direktsändning, den andra i raden då det var tänkt att det första dansparet skulle falla ur tävlingen.

Tanssii tähtien kanssa (Dansar med stjärnor, i Sverige Let's Dance) är ett av Finlands populäraste tv-underhållningsprogram. Första avsnittet förra söndagen hade enligt Finnpanel 1,3 miljoner tittare, vilket innebar att det var förra veckans mest sedda program i landet.

Även Christoffer Strandberg medverkar och dansar med Jutta Helenius. Bild: Numi Nummelin

Övriga medverkande i höstens säsong är Jannika B, Timo Lavikainen, Laura Lepistö, Veronica Verho, Eini, Mika Poutala, Christoffer Strandberg, Olli Herman och Meeri Koutaniemi.

Programledare är Mikko Leppilampi, Vappu Pimiä och Tuija Pehkonen.

Juryn som dömer dansen består av Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen och Jorma Uotinen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning