Mikael Flemmich ny direktör i Grankulla

Mikael Flemmich är ny bildningsdirektör i Grankulla. Bild: Västra Nyland

Filosofie magister Mikael Flemmich blir ny bildningsdirektör i Grankulla. Stadsfullmäktige beslöt enhälligt att utse Flemmich.

Mikael Flemmich har senast fungerat som tillförordnad bildningsdirektör i Kyrkslätt. Han har också ett förflutet som chef för den svenskspråkiga småbarnspedagogiken och utbildningen i Kyrkslätt.

Flemmich var med i kampen om jobbet som bildningsdirektör i Kyrkslätt, men förlorade mot Eeva-Kaisa Ikonen, som är undervisningschef i Esbo. Valet mellan Flemmich och Ikonen utlöste en konflikt mellan Samlingspartiet och SFP i Kyrkslätt.

Valet av Ikonen tycktes vara klart, men Flemmich överklagade beslutet och bad om rättelse. Därför tvingades kommunstyrelsen i Kyrkslätt i måndags ta upp frågan på nytt.

Kommunstyrelsen var då nära att stå inför en omröstning, men styrelseordförande konstaterade att frågan måste bordläggas på grund av en formalitet. Orsaken var att kravet på rättelse inte hade skickats till kommunstyrelsens medlemmar före mötet.

Därför sammanträder kommunstyrelsen för extra möte på torsdag och på agendan finns bara detta ärende, skriver Västra Nyland.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning