Mika Salo mordhotad: "får aldrig tolereras"

Max Verstappen hade svårt att godkänna sitt straff. Bild: Will Taylor-Medhurst

Max Verstappens

Mika Salo var en av F1-domarna som beslöt att Max Verstappen blir bestraffad för omkörningen i USA. Nu berättar ex-föraren att han blivit mordhotad.

- De flesta av mordhoten kom från Holland och hot får aldrig tolereras, säger han till SuomiF1.

Någon hade också skrivit om Salos Wikipediasida. Bland annat stod det att Salo hade blivit mutad för att hjälpa Ferrari att vinna VM-titeln.

Red Bull-föraren hamnade utanför banan då han körde om Kimi Räikkönen och fick ett 5 sekunder långt tidsstraff. Det innebar att han förlorade sin tredje plats och blev fyra.

Känslorna gick heta efter tävlingen. Pappa Jos Verstappen twittrade att Fia betyder Ferrari International Assistence. Max Verstappen kallade en annan av domarna, Garry Connelly, för en "mongoloid".

– Det var ett hårt straff, men regler är regler. Det står klart och tydligt att om en förare får en fördel av att gena blir det ett straff. Max låg bakom Kimi Räikkönen före kurvan, men kom ut ur kurvan före Ferrarin efter att ha tagit en genväg. Det var en klar situation, säger Salo.

– Man anklagar mig för att hjälpa Ferrari, men har glömt att jag gav Kimi Räikkönen ett ännu hårdare straff i Belgien.

I Belgien fick Räikkönen ett tio sekunders straff då han ignorerat de gula flaggorna. Orsaken till de gula flaggorna råkade vara att Verstappen fått motorstopp.

Jos Verstappen är Mika Salos före detta stallkamrat. Han var rasande efter tävlingen i USA.

- Han var riktigt het på gröten, men lugnade sig sig senare. Han förstod att straffet var helt klart. Vi har talat sedan dess, säger Salo.

HBL

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning