Migrantläger i franska Calais utrymt

En grupp personer som antas vara migranter anländer i en gummiflotte till kusten nära Dover efter att ha korsat Engelska kanalen från Frankrike tidigare i september. Arkivbild. Bild: Gareth Fuller/TT-AP

Fransk polis har utrymt ett migrantläger i Calais där uppemot 800 personer vistats. Avvecklingen av lägret är den största insatsen i sitt slag sedan den så kallade Djungeln tömdes för fyra år sedan. Runt 9 000 migranter levde då i den provisoriska kåkstaden.

Migranter från framför allt Mellanöstern och Afrika kommer till Calais och andra platser längs kusten i hopp om att kunna ta sig över till Storbritannien. Hittills i år har minst 1 317 personer stoppats av franska myndigheter under försöken att ta sig över Engelska kanalen, några genom att simma.

De personer som evakuerats från lägret i Calais kommer att föras till mottagningscenter i området eller till andra delar i landet enligt myndigheterna.

Myndigheterna motiverar tömningen av lägret med att det var viktigt att flytta migranterna till drägligare förhållanden inför den annalkande vintern.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning