Migranter tros ha frusit ihjäl i Turkiet

Migranter i ett tältläger öster om Thessaloniki, i ett vintrigt Grekland 2017. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: TT-AP/Giannis Papanikos

Kvarlevorna efter tre migranter som tros ha frusit ihjäl har hittats på olika platser i gränsområdet mellan Turkiet och Grekland.

En afghansk migrants kropp hittades i byn Serem i nordväst, nära gränsen till Grekland, skriver den statliga nyhetsbyrån Anadolu. Liken efter ytterligare två migranter återfanns i de närliggande byarna Akcadam och Adasarhanli. Turkiska tjänstemän säger att migranterna troligen frusit ihjäl, men kvarlevorna ska skickas till Istanbul där de ska undersökas.

Gränsområdet mellan Turkiet och Grekland har blivit något av en knutpunkt för migranter som försöker nå EU. Enligt grekiska myndigheter har över 14 000 personer olagligt tagit sig över gränsen från Turkiet hittills i år, att jämföra med 5 500 under fjolåret.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54