Migranter tros ha frusit ihjäl i Turkiet

Migranter i ett tältläger öster om Thessaloniki, i ett vintrigt Grekland 2017. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: TT-AP/Giannis Papanikos

Kvarlevorna efter tre migranter som tros ha frusit ihjäl har hittats på olika platser i gränsområdet mellan Turkiet och Grekland.

En afghansk migrants kropp hittades i byn Serem i nordväst, nära gränsen till Grekland, skriver den statliga nyhetsbyrån Anadolu. Liken efter ytterligare två migranter återfanns i de närliggande byarna Akcadam och Adasarhanli. Turkiska tjänstemän säger att migranterna troligen frusit ihjäl, men kvarlevorna ska skickas till Istanbul där de ska undersökas.

Gränsområdet mellan Turkiet och Grekland har blivit något av en knutpunkt för migranter som försöker nå EU. Enligt grekiska myndigheter har över 14 000 personer olagligt tagit sig över gränsen från Turkiet hittills i år, att jämföra med 5 500 under fjolåret.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning