Midsommartrafiken har löpt smidigt

Bild: Lehtikuva / Aku Häyrynen

Trafiken på midsommarafton har varit lugnare än tidigare år, meddelar vägtrafikcentralen. Trafiken har löpt smidigt i nästan hela landet.

Trafiken ut från huvudstadsregionen är en bra mätare på läget eftersom det på många håll pågår vägarbeten med sänkta hastighetsbegränsningar och smalare filer än vanligt.

– Trafiken på de stora lederna ut från huvudstadsregionen löper normalt just nu, säger trafikcenterchefen Juha Alikoivisto.

På riksväg 9 har det varit rusning nordost om Tammerfors, precis som varje år. En seriekrock med tre bilar inblandade har inträffat på vägen men ingen skadades allvarligt.

En lindrig krock inträffade också på riksfyran i Lahtis och trafiken grötades till för en stund.

Vid en av midsommarens traditionella flaskhalsar, skärgårdstrafiken i Åboland, har allt däremot gått smidigt i dag.

– Elfärjan från Pargas till Nagu tar ombord 90 bilar åt gången. Just nu töms stranden varje gång som den tar bilarna ombord, säger Alikoivisto.

På söndag väntas trafiken börja bli livlig vid lunchtid och mest bilar är det på vägarna fram till klockan åtta på kvällen. Alikoivisto tror ändå att söndagstrafiken är lugnare än torsdagens och fredagens, eftersom många fortsätter semestra efter midsommar.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning