Microsofts mobiltelefonsförsäljning sjönk med mer än 70 procent

Microsoft har i stort sett redan slutat med sin mobiltelefonsverksamhet. Bild: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Mjukvarujätten Microsofts försäljning av mobiltelefoner minskade under det senaste kvartalet med mer än 70 procent jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol. Resultatet kom inte som en överraskning till bolaget som i maj beslöt att lägga ned sin mobiltelefonsverksamhet som bolaget köpt av Nokia.

Microsoft köpte telefonverksamheten av Nokia år 2013 men var senare tvungen att konstatera att köpet varit en förskräckligt dålig affär. Förra sommaren gjorde bolaget en nedskrivning på 6,9 miljarder på mobiltelefonsenheten och sade globalt upp 7 800 anställda.

Mobiltelefonerna har endast varit en liten del av Microsofts verksamhet.

I sin helhet gjorde bolaget ett resultat på över 3 miljarder dollar, cirka 2,8 miljarder euro. För ett år sedan låg resultatet ungefär lika mycket på minus. Omsättningen sjönk med cirka två miljarder till cirka 20 miljarder. Det är framför allt foretagets molntjänster som är lönsamma.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39