Microsoft säger upp - oklart hur många

Teknologijätten Microsoft säger upp folk, men uppger inte hurdana siffror det handlar om. För nyhetsbyrån AFP uppger bolaget att "en del anställda" får besked om att deras anställning upphör.

Tidigare har CNBC rapporterat att bolaget kommer att låta upp till 3 000 anställda gå. Gallringen sker i synnerhet bland försäljare utanför USA. Microsoft håller på och omorganiserar sin säljorganisation för att i fortsättningen fokusera alltmer på molntjänster.

I slutet av mars hade Microsoft över 120 000 anställda i hela världen. Under de senaste åren har man sanerat med hård hand: i fjol lades 4 700 jobb ner och 2014 försvann 18 000 jobb. Bakgrunden var förvärvet av Nokia och misslyckandet på smarttelefonmarknaden. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54