Microsoft in i cannabisbranschen

Bild: Mostphotos

IT-jätten Microsoft har inlett ett samarbete med ett företag verksamt i den lagliga cannabisbranschen, rapporterar flera amerikanska medier.

Microsoft blir därmed det första storbolag som bryter det tabu som funnits bland etablerade företag om att ge sig in i den växande industrin.

Tillsammans med det Los Angeles-baserade företaget Kind ska Microsoft erbjuda mjukvara som hjälper stater som legaliserat marijuana för rekreationsbruk att registrera och följa odling och försäljning.

– Vi tror på en betydande tillväxt. I takt med att branschen blir mer reglerad kommer det att bli fler transaktioner och vi tror att det kommer att öka behovet av mer sofistikerade lösningar och verktyg, säger Kimberley Nelson, ansvarig för statliga och kommunala IT-produkter på Microsoft, till New York Times.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54