Microsoft flåsar Apple i nacken

Bild: Lehtikuva-AFP/Drew Angerer

Bara fyra månader efter att Iphonetillverkaren Apple passerat 1 000 miljarder dollar i börsvärde har mjukvarutillverkaren Microsoft på allvar börjat flåsa Apple i nacken när det gäller börsvärde.

Det har gått åtta år sedan Apple passerade Microsoft i börsvärde, men nu är Microsoft på väg tillbaka till teknikbjässarnas tron på Wall Street.

Merparten av Apples försprång gick förlorat i kursraset på 23 procent på fyra veckor, som tog fart när Apple den 1 november varnade för en oväntat svag vintersäsong efter tecken på en oväntat svag global efterfrågan på mobiltelefoner.

Apple tog ytterligare ett kliv nedåt efter beskedet från USA:s president Donald Trump om att det lutar åt höjda tullar på kinesiska varor. Samtidigt lyfte aktien för Windowstillverkaren Microsoft, numera i första hand ett molntjänstföretag, med 3 procent i en bred börsuppgång.

Läget just nu är i praktiken jämnt. Båda företag har ett börsvärde på 814 miljarder dollar.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning