Michelinguiden inför rätta efter cheddarmiss

Marc Veyrat med en Michelinguide i högsta hugg. Bild från 2018. Bild: Michel Euler/TT-AP

Rättegången mellan den franske stjärnkocken Marc Veyrat och Michelinguiden inleds i dag.

Marc Veyrat anklagar den berömda restaurangguiden för att ha vanärat honom genom att ha påstått att han haft cheddar i en sufflé i stället för en fransk kvalitetsost.

– Jag hade saffran i den (sufflén) och gentlemannen som kom trodde att det var cheddar eftersom den var gul. Det är helt galet, har Marc Veyrat tidigare sagt.

I sin stämningsansökan kräver han att Michelinguidens inspektör lämnar över sina anteckningar från besöket på La maison des bois i de franska alperna.

Veyrat hade fram tills nyligen maximala tre stjärnor i Michelinguiden, men blev fråntagen en stjärna av den nitiska inspektören som han nu har stämt.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning