Michael Jackson-staty flyttas från danskt köpcentrum

En staty av Michael jackson har flyttats från ett köpcentrum i Danmark. Arkivbild. Bild: TT/AP/Scanpix

En vaxstaty av artisten Michael Jackson har flyttats från det köpcentrum i Danmark där statyn tidigare har stått, skriver Billboard.

Anledningen är att man inte vill riskera att kunder ska ta illa upp av statyn och att den ska vandaliseras sedan det kommit anklagelser om att popartisten ska ha förgripit sig på barn.

Enligt köpcentrumets marknadschef, Charlotte Andersen, ska de ha fått in omkring 15 klagomål om statyn, de flesta från barnfamiljer. Michael Jackson-statyn har nu ersatts med en staty av skådespelaren Brad Pitt.

I den omtalade dokumentären Leaving Neverland anklagas den bortgångne popartisten för sexuella övergrepp på två pojkar. De nu vuxna männen framträder i dokumentären som efter sin premiär har fått starka reaktioner.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46