Veckans bästa låtar: Systerduon Vaz är tillbaka!

Systerduon Vaz släppte sitt debutalbum i maj i år, men redan nu är de tillbaka med en singel. Bild: Vaz Facebooksida

Anna Lillkung tipsar om några av veckans bästa och intressantaste nya låtar.

Ny fredag – nya låtsläpp! Bland låtsläpp av forna OneDirection-medlemmar, Kelly Clarkson och Martin Garrix har HBL Musik sållat och valt ut låtarna som sticker ut mest den här veckan.

MGMT – Little Dark Age

Amerikanska MGMT är tillbaka! Little Dark Age är första låten från bandets kommande album, men också första låten de släpper på fyra år. Det här är inte explosiv elektronisk pop à la hiten Kids. Little Dark Age är metallisk syntpop som smygande och långsamt byggs upp. Ljudbilden är spännande och ibland påtagande, men den fångar in och gör att man vill lyssna till slut.

Vaz – Solitary Ghost

Svenska systerduon Vaz släppte sitt debutalbum i maj i år, men redan nu är de tillbaka med en ny singel. Vaz gör all sin musik själv; de sjunger, spelar och producerar på egen hand. Musiken består i sin tur av västafrikanska rytmer, rap och elektroniska inslag. Solitary Ghost fortsätter i samma stuk. Med vackra harmonier, ekande sång och ett lugnt beat i bakgrunden skapar Vaz musikmagi.

Maja – Voices

Det mest spännande på fredagar är de okända artister som dyker upp och överraskar bland musiksläppen. Den här veckan står artisten Maja för detta. Låten Voices är en standard-poplåt, men Majas röst gör att låten lyfter. Hon skapar en dynamik i växlingen mellan höga och låga toner och hur hon stundvis nästan släpar efter musiken.

Taylor Swift – Gorgeous

Taylor Swifts tredje singel från kommande albumet är inte lika minnesvärd som föregångarna, men följer i samma spår: pratig elektropop med catchiga refränger i centrum. Gorgeous skapar också mer intresse för Swifts nya album. De tre singlarna har haft säregna element som gör mig nyfiken på hur slutprodukten kommer låta. Kanske stämmer teorin att varje låt representerar en viss period i Swifts liv?

Bubblare: Ifa – Leende guldbruna ögon

Ifas popcover på dansbandsklassikern Leende guldbruna ögon kan inte klassas som en av veckans bästa låtar, men bjuder på ett gott skratt. Frågan är om Kamferdrops cover på Kikki Danielssons Jag trodde änglarna fanns skapat en trend som är här för att stanna?

Andra låtar att kolla in:

Linnea Henriksson – Vadå

Maroon5, A$AP Rocky – Whiskey

Kolla in förra veckans låtar här.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning