Mexikanskt par erkänner 20 kvinnomord

Ett par som greps utanför Mexico City förra veckan när de transporterade likdelar i en barnvagn erkänner att de mördat 20 kvinnor.Det är dubbelt så många mord som polisen från början misstänkte.

Det var i sökandet efter tre försvunna kvinnor, varav en som försvunnit tillsammans med sitt lilla barn, som mexikansk polis leddes till den misstänka mannen och kvinnan. När de greps vid ett hus i Ecatepec, en förstad till huvudstaden Mexico City, i torsdags förde de fram en barnvagn som polisen misstänkte innehöll ett barn. I stället fann man en svart säck med mänskliga kvarlevor.

Efter det upptäckte man likdelar på flera platser i närområdet och fattade misstankar om tio mord. I förhör har paret nu erkänt totalt 20 stycken.

Mannen berättar att han våldtog flera av kvinnorna och sedan sålde en del av deras kroppsdelar, rapporterar tidningen El Universal, som läst förhörsprotokoll.

Det två månader gamla barn som hade försvunnit tillsammans med en av kvinnorna hade paret också sålt. Polisen har nu lyckats spåra flickan och återföra henne till sin familj.

De misstänkta har genomgått rättspsykiatriska undersökningar. Mannen lider av en störning som överensstämmer med psykos och personlighetsstörning och kvinnan har ett förståndshandikapp sedan födseln, samt vanföreställningar.

"Men bägge kan skilja mellan rätt och fel", står det i undersökningsprotokollet, enligt El Universal.

Det makabra rättsfallet fick hundratals människor i Ecatepec att ta till gatorna för att protestera mot det utbredda våldet mot kvinnor i Mexiko. Enligt FN:s kvinnoförbund dödas sju kvinnor och flickor varje dag i Mexiko. Förra året var det totalt 2 585 kvinnomord.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning