Metso inleder samarbetsförhandlingar på grund av coronaviruset

Industribolaget Metso inleder samarbetsförhandlingar som berör affärsområdet Metso Minerals på grund av coronaviruset. Bild: Antti Leppänen/Wikimedia/SPT

Bolaget förbereder sig för att permittera sin personal i upp till 90 dagar.

Industribolaget Metso inleder samarbetsförhandlingar med anledning av coronaviruset, meddelade bolaget på torsdagen. Samarbetsförhandlingarna berör permitteringar inom affärsområdet Metso Minerals och motiveras med den sjunkande efterfrågan på Metsos produkter.

Metso Minerals levererar maskiner till gruvindustrin. Permitteringarna gäller affärsområdets verksamhet i Tammerfors och andra orter där affärsområdet har kontor i Finland. Totalt berörs kring 820 personer av samarbetsförhandlingarna.

Om bolaget bestämmer sig för att permittera sina anställda pågår permitteringarna i högst 90 dagar.

– Coronaviruset har orsakat en exceptionell och svårförutsägbar situation. Omfattningen och längden av permitteringarna beror på hur mycket beställningarna minskar, säger Kimmo Vesamäki, lokal chef för Tammerforsenheten, i ett pressmeddelande.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning