Man allvarligt skadad i metroolycka i Esbo

Bild: Mostphotos

En medelålders man skadades allvarligt i morse vid Kägeluddens metrostation i Esbo.

Olyckan skedde strax före klockan 8 på spåret i riktning mot Helsingfors centrum. Enligt ögonvittnen hade mannen suttit på plattformskanten när metrotåget körde in på stationen.

– Mannen blev påkörd av tåget och snurrade runt i tågets chassi, men träffades inte av tågets hjul, säger jourhavande räddningschef Mika Mäkelä på Västra Nylands räddningsverk till Länsiväylä.

Den skadade mannen fördes till sjukhus, men det finns inga uppgifter om hans tillstånd.

– Vi var tvungna att nödjorda det första spåret innan räddningspersonalen kunde hämta bort mannen från spåret. Metrotågen var tvungna att använda det andra spåret, vilket förorsakade förseningar, säger Mäkelä.

Metrotrafiken gick oregelbundet hela förmiddagen till följd av olyckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning