Metroderbyna bjuder på underhållning

Det första metroderbyt bjöd på fem mål, två röda kort, heta känslor och mycket annat. Det andra i Hagalund var inte mycket sämre.

En kraftig, byig vind satte passningsspelet på prov, ett skott av en Honkaspelare fick ljustavlan att slockna. Kanske för gott. Nästan så man hoppas på det då tavlan i fråga luktar mer Östtyskland och 1973 än algerna stinker i Finska viken.

Ett rött kort blev det i Hagalund, kunde ha blivit flera om inte HJK-tränaren Lehkosuo bytt ut exempelvis Mostagh Yaghoubi som gick hetare än den berömda bastuugnen.

För Honka måste förlusten ha känts väldigt tung. Det första metroderbyt ledde Esbolaget med 2-0 innan två röda kort vände pendeln till HJK:s fördel. Nu fick laget spela med en man mera i nästan en halvlek, laget fick in en kvittering och jagade segermålet men så var det HJK som avgjorde ändå.

Som Honkatränaren Vesa Vasara sade:

– En bättre chans att slå HJK kan du inte få. Vi fick nycklarna till segern i våra händer men lyckades inte vara på chansen.

Exakt så. Sista chansen för Honka år 2018 kommer i slutet av september. HJK:s mentala övertag är hyfsat stort.

Jonas von Wendt Reporter

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning