Metroderbyna bjuder på underhållning

Det första metroderbyt bjöd på fem mål, två röda kort, heta känslor och mycket annat. Det andra i Hagalund var inte mycket sämre.

En kraftig, byig vind satte passningsspelet på prov, ett skott av en Honkaspelare fick ljustavlan att slockna. Kanske för gott. Nästan så man hoppas på det då tavlan i fråga luktar mer Östtyskland och 1973 än algerna stinker i Finska viken.

Ett rött kort blev det i Hagalund, kunde ha blivit flera om inte HJK-tränaren Lehkosuo bytt ut exempelvis Mostagh Yaghoubi som gick hetare än den berömda bastuugnen.

För Honka måste förlusten ha känts väldigt tung. Det första metroderbyt ledde Esbolaget med 2-0 innan två röda kort vände pendeln till HJK:s fördel. Nu fick laget spela med en man mera i nästan en halvlek, laget fick in en kvittering och jagade segermålet men så var det HJK som avgjorde ändå.

Som Honkatränaren Vesa Vasara sade:

– En bättre chans att slå HJK kan du inte få. Vi fick nycklarna till segern i våra händer men lyckades inte vara på chansen.

Exakt så. Sista chansen för Honka år 2018 kommer i slutet av september. HJK:s mentala övertag är hyfsat stort.

Jonas von Wendt Reporter

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00