Meteorologiska institutet: Det blir sommarväder till skolavslutningen

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Det ska bli somrigt och varmt till veckoslutet i nästan hela landet. Det är betydligt varmare än förra året.

I ett pressmeddelande skriver Meteorologiska institutet att det ska bli över 25 grader i söder och 18-25 grader i mitten av landet till veckoslutet. I norra Lappland hålls temperaturen kring tio grader och där kan det vara molnigare.

På söndagen fortsätter det soliga vädret i största delen av landet, men i norr blir det molnigare och mot eftermiddagen utlovas regn.

I år är det betydligt varmare än förra året, då det var närmare 15 grader i södra och västra Finland och 4-12 grader i norr.

– Veckoslutet ser ut att bli 5-10 grader varmare än medeltemperaturen, säger Meteorologiska institutets meteorolog Ari-Juhani Punkka.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning