Metallica värmde upp med att donera 55 000 till finländska barn

Metallicas ikoniska frontman James Hetfield. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Metallicas välgörenhetskampanj fortsatte i Tavastehus. Bandet donerade 55 000 euro till barn i Finland före sin spelning i Tavastehus på tisdagen.

Före Metallica gick upp på scen på sin spelning i Tavastehus på tisdagskvällen såg hårdrockbandet till att ge en donation på 55 000 euro till välgörenhetsorganisationen Hope.

Organisationen Hope, som arbetar för barns jämlikhet och möjligheter i Finland, skriver i ett Facebookinlägg att Metallicas donation gör det möjligt för organisationen att stödja över 200 barn i deras hobbyer i ett år.

"Bandet har sett många olika länder, kulturer och människor. Barndomen ger riktning till livet och behöver stöd från de vuxna", skriver Hope också i Facebookstatusen.

Inte första donationen

Det är inte första gången som Metallica värmer upp inför en spelning genom att ge pengar till välgörenhet.

I maj i fjol donerade Metallica 25 000 euro till den Helsingforsbaserade välgörenhetsorganisationen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö.

Inför deras spelning i Manchester i juni i år donerade bandet närmare 45 000 euro till en välgörenhetsorganisation som jobbar för hemlösa personer. I maj i fjol donerade Metallica också en del av sina intäkter från sin spelning i Stockholm, 31 000 euro, till Stockholms stadsmission.

Metallica har en välgörenhetskampanj på gång, som går ut på att bandet donerar pengar till välgörenhetsorganisationer i de olika länder de besöker när de turnerar med sin musik.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning