Metallica värmde upp med att donera 55 000 till finländska barn

Metallicas ikoniska frontman James Hetfield. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Metallicas välgörenhetskampanj fortsatte i Tavastehus. Bandet donerade 55 000 euro till barn i Finland före sin spelning i Tavastehus på tisdagen.

Före Metallica gick upp på scen på sin spelning i Tavastehus på tisdagskvällen såg hårdrockbandet till att ge en donation på 55 000 euro till välgörenhetsorganisationen Hope.

Organisationen Hope, som arbetar för barns jämlikhet och möjligheter i Finland, skriver i ett Facebookinlägg att Metallicas donation gör det möjligt för organisationen att stödja över 200 barn i deras hobbyer i ett år.

"Bandet har sett många olika länder, kulturer och människor. Barndomen ger riktning till livet och behöver stöd från de vuxna", skriver Hope också i Facebookstatusen.

Inte första donationen

Det är inte första gången som Metallica värmer upp inför en spelning genom att ge pengar till välgörenhet.

I maj i fjol donerade Metallica 25 000 euro till den Helsingforsbaserade välgörenhetsorganisationen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö.

Inför deras spelning i Manchester i juni i år donerade bandet närmare 45 000 euro till en välgörenhetsorganisation som jobbar för hemlösa personer. I maj i fjol donerade Metallica också en del av sina intäkter från sin spelning i Stockholm, 31 000 euro, till Stockholms stadsmission.

Metallica har en välgörenhetskampanj på gång, som går ut på att bandet donerar pengar till välgörenhetsorganisationer i de olika länder de besöker när de turnerar med sin musik.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning