Metallica levererade – men överraskade inte

Sångaren James Hetfield under Metallicas konsert på Ullevi. Bild: Jonas Lindstedt/TT

Metallica slog nytt hårdrocksrekord med ett publiktal på över 64 000 personer i publiken på Ullevi i Göteborg. Och fansen fick vad de ville ha, även om de svenska recensenterna hade önskat sig fler överraskningar. Nästa vecka uppträder bandet i Finland.

Bandet som nu närmar sig 40 år bjöd på både hårdrocksklassiker och en cover på Ebba Gröns "Staten och kapitalet" på ett fullsatt Ullevi i Göteborg under tisdagen. Med 64 050 personer i publiken slår bandet nytt hårdrocksrekord på Ullevi och i Norden, skriver Aftonbladet.

"Grymt hög lägstanivå", skriver Expressens Anders Dahlbom som konstaterar att bandet hållit sig i form sedan han senast såg dem i Sverige 2015. Frågan är hur länge till bandet kan fortsätta att vara intressant för en arenapublik.

Både James Hetfields röst och Lars Ulrichs trumslag har åldrats med värdighet och bandet vet hur man levererar en arenakonsert, men, för mycket rutin och för lite överraskningar, skriver Aftonbladets Sofia Bergström och Göteborgs-Postens Alexander Hultman håller med.

Undantaget är den oväntade allsången som uppstår under Kirk Hammetts, gitarrist och Rob Trujillos, basist, tolkning av Ebba Grön som verkar ha förvånat de flesta.

Metallica uppträder den 16.7 i Tavastehus i Kantolanpuisto.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning