Messi världens bäst betalde idrottare

Lionel Messi förbereder sig just nu för de sydamerikanska mästerskapen, Copa América, som inleds på fredag i Brasilien. Bild: Eraldo Peres/AP-TT

127 miljoner dollar. Så mycket pengar har Lionel Messi håvat in det senaste året om man ska tro Forbes. Enligt affärstidningen är argentinaren därmed världens bäst betalde idrottsman.

Fotbollsstjärnan Lionel Messi har återtagit tronen som världens bäst betalde idrottare, detta enligt den amerikanska affärstidningen Forbes årliga lista som nu är presenterad.

I fjol fick argentinaren nöja sig med en andraplats då boxaren Floyd Mayweather var överlägsen etta efter att i augusti 2017 ha dragit in motsvarande hisnande 224 miljoner euro för sin vinst mot MMA-stjärnan Conor McGregor i en av historiens mest uppmärksammade boxningsmatcher.

I år däremot är Mayweather inte ens med på listan – vilket gör att Messi med sina 127 miljoner intjänade dollar är den som dragit in mest pengar det senaste året, både lön och sponsorpengar inräknade.

Tvåa på listan efter den argentinske fotbollsstjärnan är Cristiano Ronaldo med en årsinkomst på drygt 93 miljoner euro.

Noterbart i övrigt är att Serena Williams är tillbaka på listan, där inte en enda kvinna fanns med förra året. Tennisstjärnan är nummer 63 på Forbes lista med en intjänad summa på 26 miljoner euro.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning