Messi utvisad när Argentina tog brons

Lionel Messi har fått nog av Copa America. Bild: Nelson Almeida/Lehtikuva

37 minuter. Så lång tid fick Lionel Messi vara på plan i Argentinas bronsmatch mot Chile i Copa América.Sedan åkte stjärnan på en tveksam utvisning efter ett gruff med Chiles Gary Medel, som också han fick syna det röda kortet.Men Argentina vann matchen med 2–1. Fast Messi struntade i sin bronsmedalj.

Redan efter semifinalförlusten mot hemmanationen Brasilien var Lionel Messi rasande på domarteamet, som han menade missgynnade Argentina.

Och i bronsmatchen var det återigen en svajig domarinsats som stod i fokus efter en omdiskuterad situation som resulterade i att Messi och Chiles Gary Medel båda visades det röda kortet för ett gruff.

Messi rasande

Reprisbilderna visade en rasande Medel som upprepade gånger bröstade upp sig rejält mot Barcelonastjärnan, som i sin tur avvärjande slog ut med händerna i luften.

Att situationen resulterade i att även Messi visades ut var tveksamt – och publiken i São Paulo reagerade med burop. Det var Messis blott andra röda kort i karriären och det första på 14 år sedan en ung Messi blivit utvisad i debutmatchen mot Ungern 2005. Utvisningen överskuggade också resultatet i matchen, som Argentina vann mot Chile efter två tidiga mål av Sergio Agüero och Paulo Dybala – en liten tröst efter de dubbla finalförlusterna mot just Chile både 2015 och 2016.

För Chile blev det i sin tur en snöplig förlust för det åldrande men framgångsrika landslaget, där flera spelare nu kan ha spelat sin sista landslagsmatch ihop.

Skippade medaljen

Även om Messi efter matchen sade att det viktiga var att laget avslutade turneringen på ett bra sätt, så säger han enligt argentinska Clarín att han inte gick ut på planen för att ta emot bronsmedaljen efter matchen.

– Vi behöver inte vara en del av den här korruptionen, sade han och menade att turneringen var riggad till Brasiliens favör, och att det, tillsammans med domarinsatserna, förstört lite av tjusningen för folk att titta på fotbollen.

– Jag hoppas att VAR och domarna inte blir avgörande i finalen, säger han.

I finalen möter Brasilien Peru.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning