Merkel inte smittad – fler tester väntar

Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Bild: Michael Kappeler/Lehtikuva-AFP

Tysklands förbundskansler Angela Merkel är inte coronasmittad, enligt ett första test.

Hon mår bra och jobbar hemifrån, meddelar en talesperson. Fler tester väntar dock för att säkerställa resultatet.

Angela Merkel satte sig i karantän på söndagen efter att hon varit i kontakt med en läkare som senare visade sig vara smittad av viruset.

120 000 tyska medborgare som fastnat utomlands i samband med resor i länder som stängt sina gränser har hämtats hem.

– De senaste dagarna har vi kunnat föra 120 000 tyska resenärer tillbaka till Tyskland, delvis genom resebyråerna och delvis med plan som chartrats av regeringen, säger utrikesminister Heiko Maas.

Regeringen meddelar också att Tysklands ekonomi kommer att krympa med minst fem procent det här året, med anledning av viruset.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning