"Mercedes ingen diva men en nyckfull kvinna"

Bild: Lehtikuva/

Mercedesduon ligger tvåa och trea i VM-serien. Men vissa problem tycks det tyska storstallet ha inför deltävlingen i Baku.BAKU

Förra året klagade inte bara Lewis Hamilton, Valtteri Bottas utan också teamchefen Toto Wolff på att Mercedes bil uppförde sig som en diva. Under vintern tog man fram en ny bil som skulle vara lättare att kontrollera. Hur gick det?

I Kina gick det inget vidare och Wolff medgav att man inte kunde hävda sig där mot de övriga toppstallen.

- Bilen är ingen diva. Jag skulle snarare vilja kalla den en nyckfull och oförutsägbar kvinna, säger Wolff.

Efter vintertesterna menade stallet att alla problem är lösta men inledningen på säsongen har inte varit den önskade.

Hur förklarar man formsvackan?

– Däcken, säger James Vowles, som är ansvarig för taktiken,

– I år spelar en större roll. Styrkeförhållandena mellan Ferrari, Red Bull och oss ändras beroende på vilken bana vi är på och med vilka däck vi kör med. Asfaltens temperatur spelar också in.

- När vi kör på en bana där vinden kommer och går eller temperaturen går upp och ner ser man hur varvtiderna kastar med en sekund.

Vilken blandning man kör med i Baku återstår att se.

– I Melbourne var vi snabba på både ultra soft och soft. I Bahrain var Ferrari snabbare på super soft men de slets mer. Och i Kina var Red Bull ovanligt snabba med soft.

– Men det är svårt att säga att en blandning passar en bil perfekt för vädret spelar en stor och oförutsägbar roll.

I Kina var skillnaden i asfalten mellan fredagen och lördagen inte mindre än 15 grader och på söndagen hade den stigit med smått otroliga 40 grader.

Förarna pratar också ofta om vinden. Både med- och motvind och den kan bli ett problem på den mycket långa rakan i Baku, som slutar med en tvär vänsterkurva.

Ferrari starkast

Det handlar inte bara om däck utan också om olja. Och det råder ingen tvekan om att Mercedes monopol att ha den starkaste motorn brutits av Ferrari. Scuderias motor går på högvarv med diverse risker medan Mercedes med oljeförbrukningen har tagit det säkra före det osäkra.

Det är kanske anledningen till att bilen ofta blir frånkörd.

Om man kollar informationen från de tre första loppen råder det ingen större tvekan om att Ferrari har ökat motorstyrkan rejält. På rakorna såg man klart och tydligt förra året att Ferrari förlorade men inte nu längre och inte heller i kurvorna.

FIA misstänkte förra året att flera team sprutade in olja i förbränningskammaren och på det sättet ökade motorstyrkan. För att stoppa det har man infört en ny regel. Förbrukningen får bara vara 0,6 liter olja per 100 km.

Jo Bauer, som är Fia:s besiktningschef, är i år extra noggrann och mäter exakt. I Melbourne låg Mercedes och Ferrari med 0,58 l knappt under den tillåtna gränsen för att vara på den säkra sidan.

Skillnaden mellan de två motorerna är nog också svaret till varför det alltid ryker kraftigt från Ferrari motorn när den startas men inte från den tyska.

– Vi kvävs när de startar motorerna, säger Niki Lauda, som är chef för Mercedes motorsport.

De två teamen har nämligen garagen bredvid varandra och man misstänker att det italienska fullblodet gör av med mer olja än vad som är tillåtet men att Fia ibland ser mellan fingrarna.

En gåta

I Kina sa Lewis Hamilton att för honom var det en gåta hur Ferrari lyckades att ha en bil som var lika bra överallt och under olika förutsättningar. Vad ingenjörerna kommit fram till är att när det gäller däcken är man mer eller mindre lika bra men Ferrarin är snabbare när det antingen är lite kallare eller varmare.

Pirelli har med avsikt tagit fram däck med större variationer än tidigare och det gör att teamen har olika strategier i loppen. För fansen blir det spännande men för stallens experter en riktig utmaning

Ställningen efter 3/21 deltävlingar:

1. Sebastian Vettel, Ferrari, 54

2. Lewis Hamilton, Mercedes, 45

3. Valtteri Bottas, Mercedes, 40

4. Daniel Ricciardo, Red Bull, 37,

5. Kimi Räikkönen, Ferrari, 30.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning