Mera handling, Vapaavuori!

Hundratals meter vita staket, gatorna upprivna, bilarna går på tomgång, chaufförerna är irriterade och ingen arbetar!

Det var jättefint att i HBL (26.11) läsa att Helsingfors hör till de ledande städerna i världen beträffande arbetets framtid och klimatförändringen. Vi hoppas att resan till Buenos Aires gav borgmästare Jan Vapaavuori mycket matnyttigt för "mindre prat och mer handling"!

Men när han är hemma skulle jag föreslå att han ber sin chaufför köra honom på en liten runda i staden. Välj till exempel en fredag vid 16-tiden. Åk och beundra situationen på Österleden i Hertonäs, Brändö bro, Skillnaden, Sandviken, Mechelingatan, Smedsparken och så vidare. Hundratals meter vita staket, gatorna upprivna, bilarna går på tomgång, chaufförerna är irriterade och ingen arbetar! De ansvariga arbetsledarna och planerarna har på tjänstemannavis slutat 15-tiden för att sätta sig i sina bilar i köer på utfarterna. Bilköerna växer för att man tar bort körfiler till förmån för cyklister, strömmingsfiskare (Drumsö bron) och så vidare.

Nog är det ju borgmästaren som har det yttersta ansvaret för att medborgarna mår bra i staden? Fotgängarna och bilisterna är också medborgare, så gör dem en tjänst genom att i stadens hela organisation följa det egna citatet "mindre prat och mer handling".

Anders Borgström Helsingfors

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning