Mer turkiska stridsvagnar in i Syrien

Turkiska stridsvagnar stöter ihop med IS. Bild: Bulent Kilic

Turkiet sände på lördagen mer stridsvagnar in i Syrien, till den norra byn al-Rai för att bekämpa terrororganisationen Islamiska staten (IS), rapporterar statliga turkiska medier.

Därmed öppnade Turkiet en ny front efter sin intervention mot IS i Syrien förra månaden.

Stridsvagnarna korsade gränsen från den turkiska gränsstaden Kilis för att ge förstärkning till syriska rebeller, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Enligt Anatolia anföll turkiska stridsvagnar även extremister i norra byar under operationen "Euphrates Shield" som inleddes den 24 augusti. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning