Mer regn i dag – nya trafikstockningar hotar på Åbo motorväg

Åbo motorväg i går. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Tidigt i morse hade översvämningarna inte lett till några större trafikstockningar på Åbo motorväg i Esbo, uppgav Trafikverket.

I går varnade Trafikverket för att trafikstockningar är att vänta på Åbo motorväg på grund av vattnet som stigit upp på vägen. I det här skedet är det svårt att förutse om trafiken kommer att stocka till sig senare under morgonen, uppger man vid verket.

Vattnet steg upp på Åbo motorväg vid vägarbetet vid Kyrkträsket i Esbo i tisdags kväll, men en körfil i vardera riktningen har hållits öppen. Trafikverket uppger att situationen i området fortsatt är den samma.

De som rör sig med bil uppmanas att reservera mer tid än vanligt för resan.

Regnet har fått vattennivåerna i åar och sjöar i södra Finland att stiga, konstaterar Finlands miljöcentral. Enligt Trafikverket har man blivit tvungen att stänga mindre vägar i bland annat i Sibbo och Vanda på grund av översvämningarna.

Mer regn

Meteorologiska institutet utlovar mer regn i södra Finland. Mellan torsdagskvällen och fredagsmorgonen väntas cirka tjugo millimeter regn i Nyland.

I slutet av veckan rör sig nederbörsområdet mot norr.

– På fredag blir det mer uppehåll, men på lördag ser det ut att komma ett nytt regnområde, sade jourhavande meteorologen Helena Laakso i går kväll.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03