Mer än 100 jobb kan försvinna på Veikkaus – "Väldigt märklig personalpolitik"

Bild: Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Spelbolaget Veikkaus inleder samarbetsförhandlingar. Målet är att öka kostnadseffektiviteten och att göra sig av med överlappande tjänster i och med att gamla Veikkaus, RAY och Fintoto slagits samman.

Förhandlingarna berör 960 anställda och kan leda till att hela 140 tjänster läggs ned. I nuläget har Veikkaus cirka 2 000 anställda.

Fackförbundet Pro säger att det främst är tjänstemannauppdrag som kommer att drabbas. Direktör Else-Mai Kirvesniemi på Pro tycker att Veikkaus agerande är märkligt. Bolagets föregående samarbetsförhandlingar avslutades vid årsskiftet och då fick nästan hela personalen nya uppgifter. Redan då förhandlades om överlappande jobb och om att ändra på uppdragen så att de bättre motsvarar det nya bolagets mål.

– Det här är en väldigt märklig personalpolitik. Man förnyade organisationen och erbjöd arbetsuppdrag som det inte ens var meningen att hålla i kraft mer än i några månader, säger Kirvesniemi i ett pressmeddelande.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00