Meghan hotar stämma brittisk tabloid

Hertiginnan Meghan under ett besök i Birkenhed i nordvästra England den 14 januari i år. Bild: Lehtikuva/AFP/Paul Ellis

Meghan, hertiginnan av Sussex, hotar att stämma den brittiska konservativa tabloiden Mail on Sunday sedan tidningen publicerat utdrag ur ett brev hon skrivit till sin far, rapporterar The Guardian.

Hertiginnan anser att tidningen brutit mot brittiska upphovsrättslagar genom att publicera det handskrivna brevet utan hennes tillåtelse.

I brevet beklagar sig Meghan, före detta Markle, över faderns många intervjuer med massmedier och säger att dessa orsakar henne smärta. Det var hennes far, Thomas Markle, som gav delar av brevet till Mail on Sunday tidigare i februari. Tidningen publicerade nio separat utdrag ur det fem sidor långa brevet.

Det är inte första gången medlemmar ur det brittiska kungahuset hotar medier med rättsliga åtgärder. Meghans svärfar, prins Charles, stämde Mail on Sunday 2005, efter att tabloiden publicerat utdrag ur hans dagbok.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning