Medvedev varnar Nato för att ansluta Georgien

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev. Bild: TT/AP/Burhan Ozbilici

Med varningen att det kan leda till en "fruktansvärd konflikt" avråder Rysslands premiärminister försvarsalliansen Nato för att ta upp Georgien som medlem.

– Detta kan provocera fram en fruktansvärd konflikt, säger Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev i en intervju med tidningen Kommersant.

Sedan det fem dagar långa kriget mellan Georgien och Ryssland sommaren 2008 har Nato lovat Georgien att landet ska få gå med i alliansen. Detta är något Ryssland, som redan anser sig hotat och inringat av Nato, morrat över tidigare.

Medvedev kallar Natos hållning för "absolut oansvarig" och för ett "hot mot freden".

Ryska soldater finns fortfarande kvar i de två georgiska utbrytarregioner där de gick in 2008. Nato ser det som en olaglig ockupation.

På tisdagen närvarar höga företrädare för bland annat Polen, Ukraina, Lettland och Litauen vid ceremonier i Georgiens huvudstad Tbilisi för att markera tioårsdagen för krigets början.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46