Medlemmarna i Tallinks förvaltningsråd avstår från sina arvoden i tre månader

Rederiet Tallink Silja hör till koncernen AS Tallink Grupp. Arkivbild. Foto: Mikael Piippo/SPT Bild: Mikael Piippo/SPT

Förvaltningsrådet för rederikoncernen AS Tallink Grupp motiverar sitt beslut med den ekonomiska osäkerhet som det nya coronaviruset orsakat.

Rederikoncernen AS Tallink Grupps förvaltningsråd har enhälligt beslutat att avstå från arvoden i tre månader, meddelar koncernen. Förvaltningsrådet består av Enn Pant, Ain Hanschmidt, Kalev Järvelill, Toivo Ninnas, Eve Pant, Raino Paron och Colin Douglas Clark.

Förvaltningsrådet motiverar beslutet med att det nya coronaviruset orsakar ekonomisk osäkerhet i hela världen och försätter också Tallinkkoncernen i svårigheter.

–  Att avstå från arvoden är det minsta och det mest logiska som förvaltningsrådets medlemmar kan göra i nuläget, säger förvaltningsrådets ordförande Enn Pant i ett pressmeddelande.

Tallinkkoncernen har ungefär 7 200 anställda. Av dem arbetar cirka 1 500 vid rederiet Tallink Silja.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning