Medier: Ryska krigsfartyg utanför Lettland

Tre ryska krigsfartyg har överraskande dykt upp utanför Lettland, uppger lettiska och ryska medier. Det är ändå inte fråga om någon territoriell kränkning, uppger Finska vikens sjöbevakning.

De tre ryska krigsfartygen skulle ha befunnit sig i S:t Petersburg för att fira segerdagen, men i stället infann de sig utanför Lettlands kust, rapporterar den lettiska nyhetsbyrån Leta och och den ryska nyhetssajten Fontaka.

Enligt medierna hade fartygen redan anlänt till S:t Petersburg, men sedan vänt om för att USA-jagaren USS Carney som är utrustad med kryssningsrobotar hade kommit in i Östersjön. Fartyget ingår i Natos styrkor i Baltikum.

Enligt Leta befann sig de ryska fartygen i den lettiska ekonomiska zonen på söndagen. På Finska vikens sjöbevakning konstaterar man att det inte rör sig om en territoriell kränkning.

– Troligen har de (ryssarna) så att säga visat musklerna – ett helt normalt agerande, säger kommendörkapten Petri Härmä på Finska vikens sjöbevakning.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33