Medier: Löpare rasar – vattnet tog slut på halvmaraton i Helsingfors

Bild: Mostphotos

Halvmaratonloppet Helsinki Half Marathon blev en pina för en del av deltagarna då vattnet tog slut på vissa av servicestationerna.

Det varma och soliga vädret medförde ett krävande lopp för deltagarna i Helsinki Half Marathon på lördagen.

– En vattenkatastrof, jag har aldrig förut varit på ett sådant här evenemang, kommenterar en av deltagarna, Anne, till tidningen Ilta-Sanomat som var först ute med nyheten.

Det fanns sex stycken servicestationer längs med banan. Enligt Helsingin Sanomat avbröt 136 löpare tävlingen. Deltagare som tidningen talat med hade sett åtminstone 20 löpare som förlorat medvetandet.

Tapani Virtanen, en av arrangörerna uppger till Ilta-Sanomat att både vatten och sportdryck tog slut vid ett av serviceställena vid 17-kilometersstrecket.

– Vid den sista servicestationen räckte dryckerna till. Inte heller vid mål tog de slut, säger Virtanen till tidningen.

Men både Ilta-Sanomat och Helsingin Sanomat har talat med flera löpare som säger att vattnet inte räckte till alla på de sista serviceställena.

– Vi hade säkert dubbelt så mycket vatten än normalt, men förbrukningen var enorm, säger en av arrangörerna, Tero Forsberg, till Helsingin Sanomat.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54