Medier: Boris Johnson har gift sig i största tystnad

Carrie Symonds och Boris Johnson, här i London i fjol, har enligt brittiska medier gift sig. Bild: Kirsty Wigglesworth/TT-AP

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har i all hemlighet gift sig med sin flickvän Carrie Symonds.

Uppgifterna om bröllopet kom först i brittiska tidningar, som rapporterade att Boris Johnson och Carrie Symonds på lördagseftermiddagen har sagt ja till varandra i Westminster Cathedral i centrala London, med bara en handfull nära vänner och släktingar som vittnen.

Under söndagen bekräftas vigseln av Johnsons kansli.

"Premiärministern och Ms Symonds gifte sig i går eftermiddag vid en liten ceremoni i Westminster Cathedral. Paret kommer att fira sitt bröllop med familj och vänner nästa sommar."

Paret skickade i veckan ut inbjudningar där gästerna uppmanades att skriva in lördagen den 30 juli nästa år i kalendern för ett bröllop, men ska alltså redan ha bytt ringar.

The Times skriver att ceremonin var över på en halvtimme och att katedralen inför vigseln med hänvisning till coronarestriktioner vid lunchtid hade tömts på besökare. Tidningen har fått vigseln bekräftad av en talesperson för Westminster Cathedral, som inte ska förväxlas med närliggande Westminster Abbey.

"Lördagen den 29 maj stod bröllopet mellan Carrie Symonds och Boris Johnson i Westminster Cathedral. Bruden och brudgummen är båda medlemmar i församlingen och är döpta katoliker", heter det i uttalandet till tidningen.

Johnson och Symonds, som har sonen Wilfred tillsammans, var det första ogifta paret att bo tillsammans i premiärministerns residens på 10 Downing Street. Nu är Johnson enligt tidningen den förste brittiske premiärministern som gift sig under sin tid på ämbetet sedan Lord Liverpool år 1822 äktade Mary Chester.

Ministrar gratulerar

Boris Johnson blir även den första premiärministern sedan 1769 som både skiljer och gifter sig under sin tid som landets politiske ledare. Men att Johnson två gånger tidigare har varit gift, och två gånger skilt sig, var enligt The Times inget hinder för bröllopet då hans tidigare vigslar inte förrättats inom den katolska kyrkan.

En rad ministrar i Johnsons regering har på Twitter gratulerat paret.

Den brittiska nyhetsbyrån PA rapporterar att flera gäster och musiker setts komma och gå vid parets bostad på Downing Street och en talesperson säger till byrån att denne fått "strikta order att inte kommentera saken".

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning