Medieaffären påverkar inte sportsändningarna – ännu

IFK-kaptenen Lennart Petrell och den övriga hockeyligan syns inte på MTV eller CMore kommande säsongtrots affären Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

På fredagen blev det klart att MTV och C More blir en del av Telia. Vad händer då med sportsändningarna? Det korta svaret är ingenting – i varje fall den närmaste tiden.

Telias köp av MTV och Mediahub är en del av en större affärshelhet där hela Bonniers tv-verksamhet ingår. Köpesumman landade på nästan 900 miljoner euro.

Telia har tidigare slagit sig in på tv-marknaden genom att köpa upp rättigheterna för hockeyligan. Men några hockeyligasändningar på MTV eller C More blir det inte i höst.

I en intervju för Ilta-Sanomat säger Olli-Pekka Takanen, chef för Telias affärsverksamhet inom ishockey, att EU:s konkurrensmyndighet först måste godkänna köpet innan eventuella tv-sändningar blir av. Takanen uppskattar att det kan ta upp till ett och ett halvt år att få grönt ljus av EU.

Telia sänder ishockey via egna tjänster och några matcher gratis på TV5.

MTV har rättigheter att sända bland annat VM i ishockey, formel 1 och fotbollens Champions League.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning