Medborgarna röstar på det parti som representerar deras värderingar

Om ett parti ligger högt uppe på galluplistorna har det inte kommit dit av misstag.

I sin ledare (HBL 7.5) faller Tommy Westerlund igen ner i sina för honom bekväma gamla hjulspår. Vad är väl enklare än att gång på gång racka ner på "högerpopulister" (med rötter i nazismen!) och beskriva dessa politiska partier som paria för alla andra partier. Direkt motbjudande i hans ledare är det att läsa att "Sverigedemokraterna är redan hang-around-medlem och kryper allt närmare fullt medlemskap i ett konservativt block". Det är att jämföra ett legalt demokratiskt parti med ett motorcykelgäng med lädervästar!

Totalt smaklöst är också att påstå att "kärnan i de flesta av dessa partier är precis lika rutten som tidigare". I samma obildade anda, utan något mentalt filter, vräker Westerlund ur sig benämningen "Jussi Halla-ahos gäng" precis som om de vore något mc-gäng enligt ovan! "Gänget" i fråga heter Sannfinländarna och deras ordförande heter Jussi Halla-aho.

Det måste vara oerhört tungt för Westerlund att bo och leva i detta land, då Sannfinländarna skapar skräck och rädsla, och utgör ett stort hot mot honom och den bekväma bubbla han lever i. Och vad värre är: Westerlund har totalt missat poängen i hur ett demokratiskt samhälle uppstår och fungerar. Medborgarna röstar på det parti som för fram och representerar deras värderingar. Om ett parti ligger högt uppe på galluplistorna har det inte kommit dit av misstag. Partiet i fråga har ett starkt väljarstöd av folket, och det stödet minskar inte av att skriva dåliga ledarartiklar i landets största svenskspråkiga dagstidning.

Även angående "invandrarfientlighet" är Westerlund lika dåligt påläst. Det skulle löna sig att lyfta blicken lite och titta västerut mot Sverige, och se vad som pågår där som resultat av ohämmad och hejdlös invandring.

Anders Sjövall Helsingfors

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning