Medaljtorkan fortsätter – Finland sjätte i lagtävlingen i nordisk kombination

Hannu Manninen förde Finland i mål som sexa. Bild: Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Svaga insatser i backen spolierade Finlands medaljchanser i den avslutande lagtävlingen i nordisk kombination i Pyeongchang.

Finland hade ett svårt utgångsläge i lagtävlingen efter backmomentet i morse: sjunde plats och nästan två minuter efter ledande Österrike. Avståndet till Japan på tredje plats var också nedslående 1 minut och 39 sekunder.

Ilkka Herola och Eero Hirvonen gjorde väl ifrån sig i sina hopp, men veteranen Hannu Manninens och i synnerhet Leevi Mutrus backform lämnade mycket att önska.

Tyskland, som låg tvåa efter backmomentet med bara sex sekunder upp till Österrike var skyhög guldfavorit. Och det var aldrig något snack om saken: Johannes Rydzek, Fabian Riessle, Eric Frenzel och Vinzenz Geiger gled i väg till en förkrossande överlägsen seger.

Finländarna stod för en stabil insats i spåret, men avståndet till täten var ointagligt. Också silver- och bronsmedaljerna rymde all världens väg.

I sin sista OS-start förde Finlands ankare Hannu Manninen laget i mål som sexa.

I silverkampen var Norge starkare än Österrike. Också Japan (4.) och Frankrike (5.) slog Finland.

Därmed fortsätter Finlands medaljtorka i nordisk kombination. Den senaste blåvita OS-medaljen kom i Turin 2006 då Finland tog brons i lagtävlingen. Kvartetten utgjordes då av Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Hannu Manninen och Jaakko Tallus.

Finland har inte rosat marknaden i de pågående olympiska spelen. Finland har hittills tagit fyra bronsmedaljer, medan till exempel grannlandet Norge kammat hem över 30 medaljer, varav 13 guld.

Bland annat Australien där is och snö är bristvaror ligger före Finland i medaljtabellen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03