Medaljmiss: Hirvonen missnöjd med sjätteplatsen

Eero Hirvonen. Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eero Hirvonen var sexa efter backmomentet och hade medaljchans i nordisk kombination – men farten i spåret räckte inte till. – Det är ingen skillnad om man slutar sexa eller på 20:e plats, säger en besviken Hirvonen till Yle.

Eero Hirvonen hade 22 sekunder upp till en medaljplats då det var dags för längdåkningsmomentet i nordisk kombination.

1. Erif Frenzel, Tyskland, 24.51,4

2. Akito Watabe, Japan, +4,8 sek

3. Lukas Klapfer, Österrike, +18,1 sek

4. Jarl Magnus Riiber, Norge, +22,5 sek

5. Johannes Rydzek, Tyskland, +27,9 sek

6. Eero Hirvonen, Finland, +51,6 sek

– --------------------------

8. Ilkka Herola, Finland, +1.05,5

23. Hannu Manninen, Finland, +2.38,4

36. Arttu Mäkiaho +3.35,9

Hirvonen åkte länge tillsammans med tysken Johannes Rydzek – men duon klarade aldrig av att åka ikapp tätkvartetten, som höll ursinnig fart i spåret.

Med ett varv kvar av tävlingen på 10 kilometer stod det slutligen klart att det inte skulle bli en ny finländsk OS-medalj. Hirvonen åkte i mål som sexa, 51,6 sekunder efter vinnaren Eric Frenzel. En sammanbiten och missnöjd Hirvonen intervjuades av Yle efter målgången.

– Placeringen harmar, det är ingen skillnad om man slutar sexa eller på 20:e plats.

– Planen var att jag skulle åka det första varvet fort och riskfyllt för att få fast täten. Jag lyckades inte med det och slutet av tävlingen blev plågsamt.

Ilkka Herola, som var 17:e efter backmomentet, åkte som en oljad blixt och slutade på åttonde plats.

Tysk seger

Tysken Frenzel ryckte några hundra meter innan mål och korsade mållinjen som ohotad etta. Japanen Akito Watabe slutade tvåa och österrikaren Lukas Klapfer tog hand om bronset.

Hannu Manninen och Arttu Mäkiaho var långt bak i fältet. Manninen slutade på 23:e plats och Mäkiaho på 36:e plats.

På tisdag fortsätter tävlingarna i nordisk kombination i den stora backen.

– Förhoppningsvis kommer jag inte att minnas de här tävlingarna för dagens sjätteplats, säger en revanschsugen Hirvonen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning