Medaljjakten uppskjuten: Mäkäräinen tävlar inte i dag

Kaisa Mäkäräinen bommade sex skott i jaktstarten. På torsdag får hon en till chans att visa vad hon går för. Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Den ihärdiga blåsten i Pyeongchang ställer till det igen. Damernas normaldistans i skidskytte flyttas till torsdag förmiddag.

Normaldistansen stod på schemat klockan 13.05 i dag – men tävlingen blir inte av. Orsaken är att meteorologerna förutspår vindbyar på upp till femton meter per sekund. Då är det svårt att pricka tavlor.

Enligt de senaste uppgifterna ser tävlingen ut att flyttas till torsdag. Ny starttid är 10.15. Herrarnas normaldistans ordnas några timmar senare, klockan 13.20.

Den svåra blåsten har gjort att många grenar flyttats i Pyeongchang. Mäkäräinen misslyckades i både sprinten och jaktstarten, och skyllde de många bommarna på de oförutsägbara vindbyarna.

Mäkäräinen har fortfarande två chanser att ta karriärens första OS-medalj: normaldistansen och masstarten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46