Medaljjakten uppskjuten: Mäkäräinen tävlar inte i dag

Kaisa Mäkäräinen bommade sex skott i jaktstarten. På torsdag får hon en till chans att visa vad hon går för.Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Den ihärdiga blåsten i Pyeongchang ställer till det igen. Damernas normaldistans i skidskytte flyttas till torsdag förmiddag.

Normaldistansen stod på schemat klockan 13.05 i dag – men tävlingen blir inte av. Orsaken är att meteorologerna förutspår vindbyar på upp till femton meter per sekund. Då är det svårt att pricka tavlor.

Enligt de senaste uppgifterna ser tävlingen ut att flyttas till torsdag. Ny starttid är 10.15. Herrarnas normaldistans ordnas några timmar senare, klockan 13.20.

Den svåra blåsten har gjort att många grenar flyttats i Pyeongchang. Mäkäräinen misslyckades i både sprinten och jaktstarten, och skyllde de många bommarna på de oförutsägbara vindbyarna.

Mäkäräinen har fortfarande två chanser att ta karriärens första OS-medalj: normaldistansen och masstarten.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22