Medaljhopp blev tionde plats i sprintstafetten

Merja Rantanen och Finland fick nöja sig med en tiondeplats i sprintstafetten. Bild: LEHTIKUVA / HANDOUT / KIMMO HIRVONEN

Tiondeplatsen var inte vad Finlands lag hoppades på i sprintstafetten i orienterings-VM i Tartu i Estland.

Ledarna ryckte ifrån Sari Anttonen redan under öppningssträckan och klyftan ökade stadigt under Topi Rantanens, Fredric Portins och Merja Rantanens sträckor. Vinnarlaget Sverige kom i mål hela 5.13 minuter för Finland. Avståndet till bronsmedaljen var drygt fyra minuter.

– Jag försökte mitt bästa, men det var ganska dåligt. Det löpte inte. Jag tycker inte att jag gjorde misstag, jag förlorade med fötterna. Jag känner att första sträckan borde ha gått bra så att laget kunde ha klarat sig. En minut är rätt mycket, sade Anttonen som låg 1.05 minuter från ledningen vid bytet.

Inte heller Raitanen var nöjd med sin insats. De branta upp- och nedförsbackarna var för mycket för honom.

– Jag var ganska svag både fysiskt och tekniskt. Uppförsbackarna gjorde ont, jag hittade inte farten i något skede, sade han.

Tror på medalj

Portin var lika kritisk till sitt lopp.

– Det kändes svårt. Steget lyfte inte som den borde. I slutet blev det ett par dåliga ruttval, sade han.

Rantanen var mera nöjd.

– Det hade varit intressant att se om utgångsläget hade varit ett annat, sade hon.

Cheftränare Petteri Kähäri medger att laget hoppats på minst en placering bland de sex bästa. Men han är hoppfull inför resten av VM.

– Vi har fortfarande medaljchans på alla distanser.

VM fortsätter på tisdag.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning