Mecklin håller mellanår – Aarnio tar över i KyIF

Sebastian Aarnio tränar Kyrkslätt IF. Bild:

Sebastian Aarnio blir ny tränare för Kyrkslätt IF:s FM-serielag. Han efterträder Tomas Mecklin som håller ett mellanår. Mecklin fortsätter dock inom föreningen och även med damjuniorlandslaget.

KyIF slutade i år på en sjätte plats i FM-serien. Nu fortsätter laget med Sebastian Aarnio, som tidigare fungerade som andre tränare, vid rodret. Viljami Kuntsi blir ny andre tränare, medan Vanja Radic ansvarar för målvaktsträningen.

– Jag tar gärna emot det här uppdraget. Vi kommer säkert också nästa säsong att vara en utmanare, men vi strävar efter att utveckla våra spelare till en högre nivå, säger Aarnio i KyIF:s pressmeddelande.

Aarnio har tidigare bland annat tränat Grankulla IFK:s damer i FM-serien, samt KyIF:s herrar i division 1.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning