Mecklin håller mellanår – Aarnio tar över i KyIF

Sebastian Aarnio tränar Kyrkslätt IF. Bild:

Sebastian Aarnio blir ny tränare för Kyrkslätt IF:s FM-serielag. Han efterträder Tomas Mecklin som håller ett mellanår. Mecklin fortsätter dock inom föreningen och även med damjuniorlandslaget.

KyIF slutade i år på en sjätte plats i FM-serien. Nu fortsätter laget med Sebastian Aarnio, som tidigare fungerade som andre tränare, vid rodret. Viljami Kuntsi blir ny andre tränare, medan Vanja Radic ansvarar för målvaktsträningen.

– Jag tar gärna emot det här uppdraget. Vi kommer säkert också nästa säsong att vara en utmanare, men vi strävar efter att utveckla våra spelare till en högre nivå, säger Aarnio i KyIF:s pressmeddelande.

Aarnio har tidigare bland annat tränat Grankulla IFK:s damer i FM-serien, samt KyIF:s herrar i division 1.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54