McLaren första F1-stallet att permittera

Klassiska formel 1-stallet McLaren har börjat permittera personal. Bild: Joan Monfort / AP Photo

McLaren blir det första formel 1-stallet att permittera sin personal, på grund av coronakrisen. Och för förarna Lando Norris och Carlos Sainz, samt ledningen i företaget, sänks lönen.

"Åtgärden görs för att rädda jobben på kort sikt, för att kunna försäkra att de anställda kan komma tillbaka på heltid när ekonomin återhämtar sig", skriver McLaren i ett uttalande.

Det brittiska racingföretaget driver inte bara ett formel 1-stall utan tillverkar också lyxbilar och andra tekniklösningar. Man har runt 3 700 personer anställda, varav 850 som jobbar med F1-stallet.

Ett hundratal personer undantas från permitteringarna eftersom de arbetar med ett projekt för att tillverka respiratorer till sjukvården.

Det är oklart när formel 1-säsongen kan sätta igång.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning