McDavid om inkastade kepsarna: "Lite onödigt"

Funktionärer plockar upp kepsar efter Connor McDavids hattrick i 6–3-segern. Bild: Codie McLachlan/The Canadian Press via AP

Tre mål och sitt första hattrick i ett NHL-slutspel. Edmontons Connor McDavid visade vägen när Chicago besegrades med 6–3 och matchserien i playoff till Stanley Cup utjämnades till 1–1. Men storstjärnan gillade inte de inkastade kepsarna från funktionärer i en arena utan publik.

Connor McDavid gör sin femte NHL-säsong med Edmonton Oilers, men årets specialutformade Stanley Cup-slutspel i coronapandemin är ishockeystjärnans blott andra.

I den andra matchen i bäst av fem i playoffmötet med Chicago var den 23-årige kanadensiske centern den stora förgrundsfiguren med tre mål.

I vanliga fall hade storstjärnan hyllats med många inkastade kepsar, och högt jubel, från hemmapubliken i Rogers Place. Men eftersom årets NHL-slutspel spelas utan publik på grund av coronapandemin fick han nöja sig med några som kastades in, och plockades upp, av funktionärer iklädda munskydd.

"Lite onödiga"

– Jag tyckte att kepsarna var lite onödiga. Jag hade hellre släppt pucken direkt och bara fortsatt spela, säger McDavid på presskonferensen efter matchen.

McDavid tryckte dit 1–0 från nära håll redan efter 19 sekunder i första perioden och lyfte in 2–0 efter en soloräd drygt fyra minuter in i samma period.

Turligt mål

Chicago kom sedan tillbaka i innan lagkapten McDavid satte sitt tredje mål, i powerplay till avgörande 4–3 i slutet av andra perioden, sedan hans passning in mot Corey Crawford i Blackhawks mål gått via backen Duncan Keith och i nät. Det något turliga målet fullbordade McDavids första slutspelshattrick i NHL-karriären.

Edmonton vann till slut med 6–3 och utjämnade matchserien till 1–1. Efter matchen hyllades McDavid.

– Connor visade vägen, framför allt tidigt i matchen, och satte tonen för oss. Han gav oss en gnista. Det var precis vad vi behövde och alla följde efter, säger forwarden Tyler Ennis, som gjorde Edmontons 3–1-mål.

I måndagens avslutande match i Toronto, den andra staden där NHL-slutspelets spelas, besegrade Pittsburgh Montreal med 3–1 och utjämnade playoffserien till 1–1 i bäst av fem matcher.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning