May leder möte om agentförgiftning

Bild: Lehtikuva/AFP/Leon Neal

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer under måndagen att leda ett möte med sitt nationella säkerhetsråd. De träffas för att diskutera förgiftningen av den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.

Tillståndet för Skripal och dottern är kritiskt sedan de hittades medvetslösa på en bänk i ett köpcentrum i Salisbury i södra England den 4 mars. Brittiska myndigheter har hittat spår av nervgift på platsen och uppmanat hundratals personer som befann sig i närheten att noggrant tvätta sina kläder och ägodelar.

Misstankarna har riktats mot Ryssland, vars utrikesminister Sergej Lavrov har förnekat alla anklagelser.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning