May: Jag tar över brexitförhandlingarna

Brittiska premiärministern Theresa May kommer personligen att leda de fortsatta förhandlingarna med EU.Bild: TT/AP/Matt Dunham

Storbritanniens premiärminister Theresa May säger att hon från och med nu kommer att leda förhandlingarna med EU om det brittiska utträdet. Brexitminister Dominic Raab kommer att agera som hennes ställföreträdare, förklarar hon.

Tidigare har förre brexitministern David Davis lett förhandlingarna med EU, men en särskild enhet inom premiärministerns kansli har spelat en allt större roll under de senaste månaderna och tisdagens besked formaliserar skiftet i ansvarsområden.

Brexitdepartementet kommer att fortsätta att leda alla förberedelser i landet för utträdet, både i händelse av att ett avtal nås med EU och inför scenariot att London lämnar unionen utan avtal, enligt Mays uttalande.

Raab ersatte David Davis som brittisk brexitminister sedan Davis valt att hoppa av i protest mot premiärminister Theresa Mays vitbok om framtida relation till EU.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33