Matti Nykänens minne hedras i Lahtis

Matti Nykänen avled i en sjukdomsattack natten till måndagen. Arrangörerna för Salpausselkä-spelen vill hedra minnet av den legendariske OS-medaljören på lördag. Bild: Lehtikuva/Ari Ojala

En minnesstund för att hedra backhopparen Matti Nykänen är inprickad under backhoppningstävlingen i Salpausselkä-spelen på lördag.

Matti Nykänen avled i en sjukdomsattack natten till måndagen. Arrangörerna för Salpausselkä-spelen planerar nu olika evenemang som ska uppmärksamma minnet av den legendariske OS-medaljören.

– Vi har flera planer. Detaljerna utkristalliseras på fredag, men vi kommer att hedra minnet av Matti Nykänen och hans fina idrottskarriär på ett respektfullt sätt. Vi har gått igenom planerna med Nykänens anhöriga och de har godkänt upplägget, säger generalsekreterare Aino-Kaisa Saarinen i ett pressmeddelande.

Saarinen leder Salpausselkä-spelen i Lahtis. Utöver minnesstunden, som ordnas i närheten av den stora backen, kommer arrangörerna att inrätta en minnesplats som rustas med en bild på Matti Nykänen. Allmänheten kan hämta blommor eller tända ljus invid minnesplatsen, uppger Lahti Events.

– Vi har gratis inträde till spelen på fredag. Alla intresserade är välkomna att hämta sina kondoleanser, säger Saarinen.

De 94:e Salpausselkä-spelen ordnas i Lahtis den 8 till 10 februari.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning