Matti Anttonen blir ny ambassadör i Stockholm

Handel och kultur, det är våra viktigaste förbindelser med Sverige. Det säger Finlands nya ambassadör i Stockholm Matti Anttonen.Bild: Reino Pasanen

Utrikesrådet Matti Anttonen blir till ny ambassadör i Stockholm. Utnämningen görs på fredagens presidentföredragning.

Anttonen har jobbat som understatssekreterare med ansvar för externa ekonomiska relationer. För tillfället befinner han sig på en exportfrämjningsresa i Indien.

Anttonen har gjort en lång karriär inom uppgifter förknippade med Ryssland och var ambassadör i Moskva åren 2008–2012. Han har lett Utrikesministeriets östra enhet och jobbat på finska ambassaden i Washington och på FN-representationen i Geneve.

Anttonen föreslås inleda sitt uppdrag vid årsskiftet. Uppdraget ledigförklarades när ambassadören Jarmo Viinanen flyttades till andra uppgifter. Viinanen återvände till Helsingfors i september efter att han i en intern granskning hade konstaterats bete sig osakligt i sin uppgift. Viinanen har i offentligheten misstänkts för sexuella trakasserier. Själv bestrider han anklagelserna. 

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42