Matsvinnsrestaurangen Loop öppnar i Lappviken

Vegetariskt. From waste to taste fungerade som popup-restaurang i Berghäll ett par veckor i mars. Bild: Niklas Tallqvist

Restaurang Loop, som startade sin verksamhet i början av juni, håller sin officiella invigning i morgon i Lappvikens gamla sjukhus.

Loop tillverkar matportioner av livsmedel som närmar sig bäst före-datumet och vill på det sättet motverka matsvinnet.

Från klockan 11 på torsdag serveras en speciallunch med grönsaks- eller köttwrap, soppa, lunchbuffé och efterrätt för 8 euro. På kvällen är alla de personer som deltog i gräsrotsfinansieringen av projektet From waste to taste inbjudna till en fest med mat, musik, guidning och tal av bland andra europarlamentariker Heidi Hautala, projektets ordförande Kristina Aho och Johanna Kohvakka, vars idé hela restaurangen var.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning