Matnyhet: Drick din fastlagsbulle

Bild: Foto: Thimons konditori.

Efter semmelwrappen kommer nu fastlagsbulle i smoothieform.

I fjol kunde HBL rapportera om semmelwrappen, en modern version av den traditionella fastlagsbullen där grädde och sylt eller mandelmassa rullas in i bulldeg som närmast kan liknas vid en tortilla.

Nu har trenden att modernisera det älskade bakverket gått ett steg längre.

Enligt svenska medier har man i Sverige i veckan lanserat semmelsmoothien. Receptet lyder kort och gott att mixa ihop fastlagsbullar med varm mjölk i en skål för att på så sätt åstadkomma en drickbar variant av fastlagsbullen.

Bakom idén står Thimons konditori i Nässjö, Sverige.

Man försöker hela tiden hitta på nya saker och tänka nytt.

– Man försöker hela tiden hitta på nya saker och tänka nytt. Jag tänkte på en gammal hetvägg, där man äter semlan i en tallrik med varm mjölk, säger cafeägaren Markus Ekelund till Expressen.

Bild: Foto: Thimons konditori.

Så hur smakar det då? På HBL:s redaktion har vi ännu inte haft möjlighet att testa. Därför uppmanar vi nu er läsare att pröva receptet och skicka in era åsikter, gärna med bildbevis, till webb@hbl.fi

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning